Service

Marjoland streeft naar een optimale samenwerking met klanten en afnemers. Marjoland veilt haar producten dagelijks aan de klok op alle Flora Holland locaties in Nederland, op Plantion in Ede en op Veiling Rhein Maas in Duitsland. Via connect beleveren we al deze veilingen ook. Tevens bieden we dagtransport op Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met onze Sales afdeling. U kunt op verschillende manieren bestellen bij Marjoland;

  • Telefonisch
  • Per mail
  • Klokvoorverkoop
  • VMP koppeling met uw webshop

De VMP koppeling is bedoeld om de digitale communicatie tussen Marjoland en exporteur te vergemakkelijken en meer service en maatwerk te kunnen bieden. De koppeling, die u kunt linken aan uw webshop, biedt u de mogelijkheid om rechtstreeks uit onze voorraad te kopen. Dat heeft diverse voordelen; Het vergemakkelijkt de bedrijfsprocessen aan beide kanten, handmatige invoerfouten kunnen op deze manier voorkomen worden, er kan gepast worden ingekocht waardoor u niet met voorraden blijft zitten en er wordt gewerkt met flexibele openingstijden waardoor het aanbod vrijwel 24 uur per dag beschikbaar is.

Dankzij de toegewijde medewerkers op de sales afdeling en een diversiteit aan logistieke mogelijkheden kan Marjoland haar prachtige rozen naar wens van haar klant op iedere manier verpakken en aanleveren. Denk hierbij aan afwijkende aantallen per bos/fust of andere verpakkingen.

Productieproces

Van klein plantje tot rozenstruik

Een plant blijft ongeveer 8 a 10 jaar staan op Marjoland. Controle en verzorging van het gewas is daarom van essentieel belang voor goede kwaliteit. Hier wordt dan ook veel aandacht aan besteed.

Verschillende teeltspecialisten zijn dag en nacht bezig om het klimaat voor de planten te optimaliseren. Het niveau van CO2, luchtvochtigheid, licht en temperatuur kunnen per kas zo geregeld worden dat de plant zich ten alle tijden goed voelt.

Roos vanuit de kas richting transport

Twee keer per dag worden de rozen op Marjoland geknipt om de verschillende rijptes zo goed mogelijk uit te kunnen sorteren. De rozen worden vervolgens teruggekoeld tot 4 graden om de snelheid uit het groeiproces te halen. Elke roos wordt handmatig gekeurd en door de sorteermachine gesorteerd op lengte, dikte en rijpte.

Hierna worden ze ingehoesd en op water gezet. Bij diverse lengtes wordt er een kartonnen kraag opgezet om de rozen zo goed mogelijk te beschermen voor ze op transport gaan.

Historie

Joop van den Nouweland wist al toen hij heel jong was dat hij een eigen bedrijf wilde opbouwen. Aan zijn vader had hij een voorbeeld. Koos van den Nouweland had een komkommerkwekerij van 1.6 hectare in Leidschendam. Als jongetje van vier liep Joop al iedere ochtend met zijn vader mee. Zo heeft hij als kind uit de praktijk geleerd wat het is om een kweker te zijn. Het vak zit hem in de vingers en in het hart.

In 1978 begon Joop voor zichzelf. “Ik liet 14.500 vierkante meter glas neerzetten. Voor die tijd best een flinke hoek”. In zijn eerste tuin in Bleiswijk heeft hij de eerste zeven jaren komkommers geteeld. In 1985 stapte hij over op rozen. “Je kunt je roos met liefde en kennis verbeteren, totdat ze opvallen tussen die van andere kwekers”.

In 1989 kochten Joop en Mariola de tuinderij op van hun buren. Een tweede verdubbelding vond plaats in 1997 toen Van den Nouweland uitbreidde met een kas van 3,4 ha aan de Abraham Kroesweg in Waddinxveen.

Marjoland ontstond begin 2000 toen een nieuwe vestiging gebouwd werd aan de Bredeweg in Waddinxveen. In 2005 werd Marjoland 2 gebouwd met een mobiel teeltsysteem van 2,7 ha. In datzelfde jaar nam Marjoland het aangrenzende bedrijf van 4,8 ha over.

2007-2008 was de tijd van opportunisme en schaalvergroting. Familie Van den Nouweland wilde zich concentreren op één locatie. Het bedrijf in Bleiswijk en één afdeling in Waddinxveen werden verkocht en er werden bedrijven aangekocht. Zo ontstond één ruime, rechthoekige kavel van 20 hectare. Hiervan staat 0,8 ha boven de centrale sorteer- en verpakkingsruimte.

35 jaar actief in de rozen

10982 marjoland 15-10-2012_0001

Familie van den Nouweland

Achter Marjoland schuilt de familie van den Nouweland. Vader, moeder, zoon, dochter, 2 ooms, tante en een neef. Zij houden zich bezig met de ontwikkeling van het bedrijf. Samen met de medewerkers van Marjoland streeft Familie van den Nouweland naar een goede werksfeer, waarin de sterke normen en waarden die het gezin bezit, centraal staan.

Met de open cultuur biedt zij iedereen de kans tot ontwikkeling. Marjoland wil een sociaal en transparant bedrijf zijn waarin kennis gedeeld wordt met anderen. Tegelijkertijd worden medewerkers aangespoord om zelf oplossingen aan te dragen en daardoor meer betrokkenheid te creëren. Op deze manier groeien mensen binnen Marjoland.

MPS A en Global G.A.P gecertificeerd

Marjoland heeft de ambitie om met respect voor mens, natuur en milieu te werken. Met aantoonbaar transparante MPS certificering dragen we bij aan de verduurzaming van de gehele keten.

Naast het MPS ABC heeft Marjoland heeft de certificaat Global G.A.P met GRASP.

Ride for the Roses

Marjoland zet zich al jarenlang in voor the Ride for the Roses. Een prachtige fietsevenement waarvan de opbrengst naar KWF kankerbestrijding gaat.